Mantelzorg

Particuliere en vervangende mantelzorg

De zorg in Nederland vraagt steeds meer inzet van familie en mantelzorgers rondom zieke ouderen. Familieleden zoals kinderen, broers en zussen nemen een groot deel van de zorg voor de zieke voor hun rekening. Maar wat als er geen familieleden zijn die dit voor u kunnen doen? Vaak is de zorg voor naasten te intensief. Ook wanneer ouderen verschijnselen krijgen van de ziekte van Alzheimer, vergeetachtigheid of depressies kan ThuisUwZorg uitkomst bieden.

ThuisUwZorg is gespecialiseerd in laagcomplexe ouderenzorg om juist mantelzorgers te ontlasten. Veelal na het starten van de zorg van ThuisUwZorg realiseren de mantelzorgers zich pas wat voor een ongelofelijke zorgtaak ze lange tijd verricht hebben. Er is eindelijk rust en continuïteit in huis en kinderen hoeven niet meer te zorgen maar kunnen gewoon langs komen voor een gezellig kopje thee.

Inschrijven Mantelzorg

Zorg bij de mensen thuis door ThuisUwZorg

Met zorg bij de mensen thuis kunt u opname in een verpleegtehuis van uzelf of uw partner voorkomen. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen huis blijven wonen. Bij herstel na een operatie, verzorging in de terminale fase of ter ondersteuning om de mantelzorger te ontlasten, biedt de thuiszorg van ThuisUwZorg een uitkomst. Samen kunnen we met de mensen om u heen zorg op maat bieden bij u thuis.

Vervangende Mantelzorg

Bij mantelzorg denkt een ieder direct aan zorg door familie en vrienden. Maar dat mantelzorg ook professioneel tegen een marktconform tarief kan worden geboden is nog niet overal bekend. ThuisUwZorg biedt vervangende mantelzorg met vaste mensen. Vervangende Mantelzorg is er voor de medemens die, door wat voor oorzaak ook, behoefte heeft aan een stukje extra aandacht. Wellicht voor u dé manier om zolang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen en zelf op persoonlijke manier invulling te geven aan uw leven. Waarbij er rust, plezier en kwaliteit terugkeert in het leven van alle betrokkenen.

  • Wandelen
  • Boodschappen doen
  • Huisarts of ziekenhuisbezoek
  • Kopje koffie drinken
  • Een dagje weg

Er zijn diverse mogelijkheden die allemaal vallen onder mantelzorg. Iemand die met u meegaat bij een leuk avondje uit of u helpt met bijvoorbeeld het verwerken van uw post en administratie? Zaken die wellicht niet altijd door familie en/of vrienden opgepakt kunnen worden of juist nèt niet op het moment dat u dit wenst. Vervangende Mantelzorg is een aanvulling, waarbij de mantelzorger, kinderen en andere naasten betrokken (kunnen) worden. Het is een manier om juist ook bij hen een deel van de 'zorg' uit handen te nemen en hen daarmee te ontlasten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van vervangende mantelzorg? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Stel een vraag

Service

De zorgcoördinator van ThuisUwZorg is bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00 uur op telefoonnummer: 0598 - 323063.

Of neem contact op via ons contactformulier. U ontvangt dan binnen 24 uur antwoord op uw vraag.

Tip

Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u terug.

Direct naar

Meer informatie over ThuisUwzorg?

Direct aanvragen

Onze kwaliteit

Begeleiding thuis
Inzichtelijke referenties
Service & flexibiliteit
Signaleringsfunctie

Werken in de zorg

Op zoek naar een baan in de Thuiszorg? Neem contact met ons op.